Carte de vizita: Andrada de la Wedding Styler

Ma perindam acum cateva zile absenta pe Facebook cand vad un citat share-uit …era ceva de genul – scuze pentru alternanta de Ro-Eng, dar asa mi-a ramas in minte –  “when talent finds skill…ies minuni”. M-am gandit instant la Andrada de la Wedding Styler, un exemplu perfect de pasiune, talent, indemanare, ochi perspicace si o daruire si energie fara margini.
Despre Wedding Styler si minunatiile pe care le realizeaza cu nunta fiecarui cuplu s-a putut citi intr-un articol recent de pe petocuri.ro, asculta in interviul de pe Radio Lynx sau admira rasfoind printre paginile blogului Wedding Styler. Asa ca, daca nu o cunoasteti inca pe Andrada (vedeti ca e greu!), veti avea ocazia sa aflati mai multe despre ea si munca ei de wedding planner din Cartea de vizita de la File.

Fotografie: Maria Hedengren

Andrada, prin ce se deosebeste Wedding Styler de alti organizatori de nunti din tara?
Nu cunosc toti organizatorii din tara, astfel incat sa vorbesc raspicat despre asta. Dar, generalizand poate nedrept, cea mai mare diferenta este ca eu sunt consultant platit fix, nu un intermediar dependent de comisioane. Nu am un interes special nici sa fac anumite recomandari si nici sa re-vand cat mai multe servicii. Ma astept, insa, sa apara din ce in ce mai multi organizatori ca mine, care functioneaza pe modelul pe care functionez eu.

De asemenea, alta diferenta fundamentala este ca de fiecare data lucrurile incep de la zero cu fiecare client cu care incep colaborarea. Profilul evenimentului incepe sa se contureze abia dupa a doua intalnire si dupa multe discutii. Nu am cataloage, nu am propuneri de concepte gata facute. Nu exista doua nunti la fel, sau similare, din niciun punct de vedere. Se pleaca de la idee si se ajunge mai tarziu la cromatica, design floral, entertainment, toate ca piese care raspund unui concept bine formulat. Apoi ne hotaram impreuna asupra furnizorilor cei mai potriviti pentru misiunea noastra comuna.

Fotografie: Tres Joli; Organizare: Andrada -Wedding Styler

De unde te inspiri? Ce alti organizatori de nunti admiri – din tara si din afara?
Singura pe care o citesc este Ang, de la Lowbrowevents (cu care mi-ai facut cunostinta chiar tu) (File: yay! ce ma bucur! esti de fapt versiunea Ro a lui Ang). I-am scris cand eram pe punctul de a lansa business-ul si mi-a raspuns foarte frumos, s-a oferit chiar sa avem niste discutii pe Skype si mi-a dat niste sfaturi foarte pertinente, care mi-au prins bine. Altfel insa, nu am un model anume. Am gandit singura modelul de afacere, dupa instinct. Inspiratia este, practic, oriunde in jur si in acelasi timp lucrurile cele mai relevante pentru evenimentele mele se regasesc doar in persoanele clientilor mei. Mai intai sunt oamenii si abia apoi se gandesc petrecerile care trebuie sa fie numai si numai despre ei.

Din tara imi place Toni Malloni – Eventure. E foarte departe de ce fac eu, e un alt univers, dar admir faptul ca are o anumita pozitionare, comunica foarte bine, este consistenta si foloseste materiale de calitate, care arata foarte bine. Mi se pare cea mai bine inchegata companie de organizare de evenimente full-service, care reuseste clar sa se diferentieze de celelalte prin prezentare si comunicare, dar si prin calitate. Posibil sa existe si alte companii similare, dar nu comunica la fel de bine, asadar nu i-am putut aprecia la justa valoare pana acum.

De asemena discut destul de des cu The Wedding Planner, Andreea, din Oradea :). Imi plac dialogurile noastre virtuale, imi dau sentimentul ca intr-o zi poate va exista o comunitate frumoasa de planneri in Romania, care sa comunice frumos, sa se sprijine, sa se recomande reciproc.

Fotografie: Ioan Stoica; Organizare: Andrada -Wedding Styler

S-a schimbat ceva in peisajul nuntilor de la noi (si de fapt in general) incat prezenta unui organizator de nunti este din ce in ce mai necesara?
In privinta schimbarilor,  imi place sa cred ca se evolueaza continuu si sigur ca iesim usor-usor, slava cerului, din epoca cearceafurilor lucioase de pe scaune, scoase din debaraua restaurantului, iar oamenii incep sa isi doreasca petreceri cat mai elaborate si cat mai reprezentative pentru personalitatea cuplului. Insa nu o sa spun niciodata ca un organizator de nunti este NECESAR. Am mai spus-o, si o voi repeta atat cat este nevoie – nimeni nu are nevoie de organizator pentru un eveniment privat. Nu discutam nici despre neurochirurgie si nici macar despre comunicare corporate. Este doar o petrecere mare, care se poate dovedi, intr-adevar, complicat de pus la punct. Dar nu imposibil.
Este adevarat, insa, ca un organizator bun, experimentat si inspirat, te poate ajuta, te poate sprijini, sfatui. Vine cu idei si cu informatii temeinice despre piata, despre furnizori priviti din toate unghiurile. Te ajuta sa ai o calatorie cat mai placuta prin universul organizarii de nunti, incercand in acelasi timp sa-ti fie si prieten.

Pe langa Wedding Styler, stiu ca lucrezi si la o firma de publicitate. Cum reusesti sa jonglezi serviciul, munca solicitanta de la Wedding Styler si familia in acest mic pachetel de 24 de ore?
Este o intrebare sensibila… Nu pot decat sa recunosc ca nu este deloc usor.

Fotografie: Costin Gheorghe; Organizare: Andrada -Wedding Styler

Te ajuta ceea ce faci in publicitate la Wedding Styler? Daca da, in ce fel?
Da si nu. Da, pentru ca am invatat sa vorbesc cu oamenii si sa recunosc diversele tipologii. Da, pentru ca stiu cat de mult conteaza brandingul subtil dar prezent, coerenta in comunicare si consistenta in… orice. Da, pentru ca stiu ce este acela un concept si cum se poate dezvolta pe orice ,,suport” ( inclusiv un eveniment). Nu, pentru ca nu poti compara niciodata un client corporate cu unul privat. Publicitatea este guvernata de obiective clare – vanzari, awareness, trial. Nuntile nu au si nu trebuie sa aiba niciun fel de miza in afara de fericirea si multumirea personala a clientilor.

Fotografie: Ana Cristian; Organizare: Andrada -Wedding Styler

Fotografie: Theo Manusaride; Organizare: Andrada -Wedding Styler

Faptul ca iti desfasori activitatea in Bucuresti este un avantaj?
Nu neaparat. Imi place foarte mult cum se intampla lucrurile din domeniu si in Cluj, sau in Timisoara.

Cum vezi Wedding Styler dezvoltandu-se pe termen lung?
O sa fie un business mare, dar mic. O sa fie mai greu atunci cand va aparea si competitia serioasa, cel putin in Bucuresti, dar o sa fie si mai frumos atunci cand ea va aparea.

♥♥♥
Merci mult Andrada ca ai impartasit cateva franturi din culisele Wedding Styler si mult, mult succes in continuare!!
Carte de vizita: Andrada – Wedding Styler

Comentarii - 5 Comentarii

  1. Vlad Cosmin says:

    Era nevoie de un wedding planner in Romania. Bravo!

Lasă un comentariu