Ganduri de pe strada mea: Si daca vom fi primii…

Un lucru care ma irita tare la noi este tendinta unor romani de a se uita la alte natii apusene, care mai de care mai sclipicioase la suprafata, cu o admiratie nemarginita plutind in priviri, cu convingerea orbitoare ca tot ce fac ei e ‘musai’ superior, cu certitudinea ca nu exista alta cale de a progresa decat copiindu-i. SAU – si mai rau – lasandu-i sa faca ce vor ei in tara noastra pentru ca doar sunt ‘investitori’. Pe acest fond de supunere generalizata, de impresie de superioriate (la ei) si de inferioritate (la noi), si-au permis sa vina in voie ‘investitori strategici’ gen Holzindustrie Shweighofer care au defrisat sute de hectare ilegal in Romania sau companiile miniere canadiene (Eldorado Gold) gata sa cianureze si sa distruga alte sute de hectare, ca sa nu mai zic de pretinii nostri care se ingrijesc numai de bunastarea noastra prin fracturarea hidraulica la mare adancime unde se folosesc circa 16 milioane de metri cubi de apa la un put de foraj.
Dar vremea lor se va duce, vremea celor care nu pot sa inteleaga ca a progresa un pas nu inseamna neaparat a distruge pe o circumferinta de 10. Romania ar putea deveni cu adevarat un reper in acest sens daca reusim sa intelegem unde sa tragem linia intre progres si talharia la drumul mare pe care o practica acesti ‘investitori strategici’.
Daca Romania ar intelege potentialul sau de energie regenerabila si ar investi cu la fel de mult patos in acest domeniu, am avea sansa sa devenim noi initiatorii unei revolutii adevarate si restul tarilor ne-ar urma cu timpul.
Cei 6.000 de ciclisti care au iesit sambata in Bucuresti imi dau speranta prin energia lor…Si daca VOM fi primii ?

Puternicele fotografii de la 2Eyes photo & graphic fac sa ne pedaleze inima de bucurie si speranta! Si iubire – felicitari cuplului inconjurat de cel mai frumos decor posibil.

2EYES Phot & Graphic 4

2EYES Phot & Graphic 1 2EYES Phot & Graphic 2 2EYES Phot & Graphic 3  2EYES Phot & Graphic 5 2EYES Phot & Graphic 6 2EYES Phot & Graphic 7  2EYES Phot & Graphic 9 2EYES Phot & Graphic 102EYES Phot & Graphic 8
♥♥♥

Fantastice fotografii semante de 2Eyes photo & graphic

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu