Categoria cu sfaturi: locuri pentru sedinte foto in Bucuresti

O idee brilianta pentru un articol de informare venita sub forma unei rugaminti din partea unei viitoare mirese. C. mi-a scris sa-mi ceara cateva sugestii de locuri pentru sedinta foto din ziua nuntii (programata intre biserica si restaurant), in good old Bucharest. Printre criterii: un loc cu multa verdeata (un parc, dar fara prea multi curiosi), un peisaj istoric aparte (cum ar fi ruinele unei cladiri) sau un peisaj cu tente industriale.

Furnizorii de la File sint atat de fabulosi…am lansat o simpla intrebare si in cateva ore am obtinut nu doar o lista de locatii, dar si foarte utile sfaturi. Multumirile sunt pentru Victorita Axinescu Wedding Planner, Theo Manusaride Photography, Aspiration Event Planning & Design.

Mogosoaia - Theo Manusaride Photography

Sedinta Foto Palatul Mogosoaia – Theo Manusaride Photographyalbumul intreg

Victorita de la Victorita Axinescu Wedding Planner a fost prima care a raspuns provocarii. Sub bagheta spiritului practic, prima recomandare est aceea ca locul trebuie ales mai intai practic si apoi estetic, mai ales daca timpul scurt dintre ceremonia religioasa si inceperea nuntii nu va permite sa mergeti dintr-un capat in altul al orasului.

Pe hartie, iti poti propune orice. Insa daca planul este la limita, exista riscul sa abandonati ideea chiar in ziua nuntii si sa dati fuga la primul parc care va iese in drum :) Si sa va para rau ca nu au gandit mai bine problema inainte de ziua nuntii.

Touché!
Chiar daca Bucurestiul se pare ca nu este plin de locatii “exotice”, acestea se pot gasi cu putin efort.

Pentru fotografii clasice

Palatul Ghica – dar trebuie sunat din timp si obtinut acordul (s-ar putea sa fie si o taxa).

Reflectii in nautra

Gradina Botanica (harta) – o varianta clasica
Parcul Operei (harta) – este un parc mai mic si mai putin umblat
Parcul Circului (harta) – este un parc interesant si mai putin “circulat”

Cromatica_povesti din Bucuresti

Nuante urbane prin Bucuresti cu Cromatica Photography

Romantic urban

Pentru fotografii de tip urban, sugestiile Victoritei sunt:
Str. Arthur Verona (harta)
Anumite locuri dragute pot fi gasite si pe Stirbei Voda si Calea Grivitei

Ruini si umbre

Palatul Bragadiru – vizavi sunt niste corpuri neterminate care tin de Academia Romana, insa trebuie vazut cum/daca se poate intra.

Si pe post de concluzie :

Cu amendamentul ca nu se intampla nimic magic fara un fotograf bun :)

♣♠♣

Si vorbind de fotograf bun, la fabuleuse Theo Manusaride impartaseste cu noi urmatoarele locatii:

Charm industrial

Fabrica Faur – dar trebuie vorbit inainte pentru ca nu este permisa fotografierea decat cu aprobare.Ruini si umbreFosta Fabrica de bere Brigadiru
Fabrica de Bere Bragadiru_Reptilianul

Reflectii in nautra

Pentru natura un parc mai putin populat ar fi Parcul Gradina Icoanei (harta) sau poate incerca si parcul Kiseleff/Doina (harta).

Si Theo, la randul ei, indeamna la alegeri practice:

De cele mai multe ori eu le recomand mirilor sa ne folosim de locatiile pe care le avem la dispozitie (hotel, imprejurimile hotelului, restaurant, curtea lui, imprejurimile restaurantului, curtea bisericii). Asa am observat ca mai castigam si timp si intimitate.

 ♣♠♣

Diana de la Aspiration – Event Planning si Design sugereaza urmatoarele locatii care nu se regasesc in recomandarile de mai sus:

Pentru fotografii clasice

Palatul Mogosoaia (harta)

Mogosoaia - Margineanu Photography

Paraltul Mogosoaia, rasfoiti si albumul intreg signé Margineanu Photography

 

Palatul Sutu Universitate

Palatul Snagov

Domeniul Stirbey Buftea

Palatul Stirbey_ Theo Manusaride

Sedinta foto la Domeniul Stirbey, Theo Manusarideadmirati intregul album

 Romantic urban

O recomandare care mi se pare deosebita din partea Dianei de la Aspiration, este Ceainaria InfiniTEA

Ceainaria InfiniTEA

 

♥♥♥
Recomandari din partea :
Aspiration Even Planning & Design
Victorita Axinescu Wedding Panner
Theo Manusaride Photography

Comentarii - 6 Comentarii

 1. Eugen Calota says:

  In Bucuresti inca se mai pastreaza urme ale perioadei interbelice pentru cei care apreciaza arhitectura acelei perioade, dar sunt si o multitudine de locuri care imbina, uneori armonios, vechiul cu noul. Zone industriale, bulevarde pline de culoare, cladiri istorice…
  Lumina buna si creativitate!

 2. Claudiu says:

  Am o fantezie sa fac o sedinta foto in metrou. Am decis s-o iau pe cale ierarhica si m-am intepenit la usa unui domn director care nu este de gasit. Cei din subordine au zis ca de principiu se poate, doar ca trebuie sa aprobe domn’ director.

  Pentru cei care cauta o locatie de interior cu adevarat luxoasa si de bun gust le recomand sala de odihna si relaxare din hotelul Carol Parc.

 3. oana says:

  Locul ideal pentru sesiunile foto de nunta si nu numai, este intr-adevar ceainaria Infinitea, iar clipul lor de prezentare spune tot :)
  https://vimeo.com/182248250

 4. Sa alegi tematica nuntii in Bucuresti este simplu si totodata DISTRACTIV deoarece sunt foarte multe locuri unde se pot face pozele “Trash the dress”.
  Insa, fara doar si poate, un cuplu din Bucuresti poate mixa putin acest eveniment. Constanta are si ea locuri superbe unde se pot face aceste fotografii, iar imbinand Bucurestiul nostalgic cu Constanta romantica, veti avea un album de invidiat. Iata cateva locuri unde puteti face sedinta foto in Constanta: https://www.alizera.ro/3-peisaje-fascinante-din-constanta-pentru-o-cununie-civila-aparte/
  Articolul este despre cununia civila dar poate fi aplicat si in sedinta Trash the dress.
  Si daca inca nu ti ales tematica sedintei foto, iata putin ajutor: https://www.alizera.ro/trash-the-dress-tematic-care-se-asorteaza-personalitatii-voastre/

 5. oana moldovan says:

  https://vimeo.com/182248250
  Intra-adevăr, ceainăria Infinitea poate fi cadrul ideal pentru sesiuni foto-video. Grădina ceainăriei este pur și simplu magică, iar interiorul ofertant din punct de vedere al cadrelor. În video atașat se poate observa atmosfera specială a acestei locații. :)

Lasă un comentariu