Povestea nuntii: simplu, relaxat si atat de romantic (Family Studio Photography)

Cum sa organizezi o nunta restransa ca un mic paradis al intimitatii in care sa domine o atmosfera relaxata, naturala, romantica ?  (in Romania ?)
Probabil ca alegand o zi din timpul saptamanii pentru ceremonia religioasa, probabil ca invitand doar o mana de persoane sa fie prezente, probabil ca pastrand o nota de eleganta desavarsita de la rochita brodata de dantela si perlutele finute din par pana la decoruri, probabil ca inserand subtil detalii cu semnificatii speciale in decoruri si vestimentatie… Aflam intreg secretul in aceasta frumoasa poveste a nuntii tesuta cu firul gratiei, armoniei, charmului. Tandretea aproape palpabila care se desprinde din aceste fotografii asemeni unei picaturi de roua ce aluneca suav ne duce cu gandul la unii dintre cei mai dedicati si talentati fotografi ai nostri – Deea si Flo de la Family Studio Photography. Felicitari sur-mésure !

L&A-102

Opțiunea pentru o nunta restrânsa

Am ales sa celebram cununia religioasa intr-o zi de joi, alături de cele câteva persoane cele mai apropiate noua (10 ½ invitați). Asta pentru ca eram deja căsătoriți civil încă din 2012 si simțeam ca o petrecere mare nu își avea locul. În plus, locuiam în Belgia și nu eram disponibili pentru organizarea unei nunți în sensul românesc clasic al termenului, deja solicitante, obositoare și costisitoare chiar și atunci când nu implică traversarea granițelor. In același timp, eram datori sa facem și acest pas atât nouă, cât și familiilor noastre (ce nu se cunoscuseră niciodată până în acel moment). Ne-am dorit ca evenimentul să pună accentul pe intimitate și familie, valori pe care ne-am bazat în toate alegerile pe care le-am făcut pentru această zi.

 

fotograf-nunta-profesionist-brasov-bucuresti-015 fotograf-nunta-profesionist-brasov-bucuresti-016L&A-002

Povestește-ne puțin despre rochiță, accesorii, costumul mirelui.

„Este aceasta rochia pe care într-o zi ar putea-o purta fiica mea?” – aceasta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o de fiecare dată când am probat o rochie de mireasă.

Mi-am dorit-o ca un obiect prețios și feminin pe care să îl transmit mai departe. Am găsit-o în final la o altă mireasă: dantelă fină, miriade de detalii aplicate manual, croială fluidă, dintr-o colecție veche YolanCris și totuși indemodabilă. Am fost sigură că îmi era predestinată atunci când am aflat numele ei – La Perla – la fel ca și inelul meu de logodnă. În plus, care erau șansele să o cumpăr în Belgia, de la o mireasă despre care am aflat că este româncă abia atunci când am ajuns în fața casei ei și că ne legau atât de multe coincidențe? Alegerea a fost evidentă.

Am avut rochia înainte de a stabili însăși data nunții. Totalmente la cealaltă extremă am fost în privința accesoriilor. Abia cu trei săptămâni înainte de nuntă m-am decis asupra coroniței de perle – de la o creatoare din Marea Britanie pe care am depistat-o prin intermediul Etsy (viva el Internet!). Ador modul în care mi-a completat ținută – de parcă Anna și-ar fi imaginat-o pentru rochia mea.

Soțul meu a avut mult mai puțină bătaie de cap – el a profitat din plin de costumul lui sur-mesure croit pentru cununia civilă – cu numele noastre brodate pe buzunarul interior al hainei, în dreptul inimii (și care îi venea la fel de bine ca și cu doi ani înainte – dovadă că bărbații și variațiile sensibile de greutate sunt ca apa și uleiul). O mențiune specială butonierelor lui – cumpărate de la un bătrânel jovial într-un talcioc (marche au puces) și care par să ascundă istorii cochete în spatele lor.

L&A-004L&A-013L&A-017

      L&A-008 L&A-010   L&A-023fotograf-nunta-profesionist-brasov-bucuresti-039fotograf-nunta-profesionist-brasov-bucuresti-028 L&A-032 L&A-053 L&A-055fotograf-nunta-profesionist-brasov-bucuresti-050

Cum a decurs organizarea nunții? Care au fost pașii? Ce ti s-a părut dificil, ce ți s-a părut ușor si de ce? Ce te-a surprins cel mai mult?

Trecusem deja prin organizarea unei nunți în Belgia, deși la momentul respectiv locuiam încă în România. Și nu orice nuntă, ci una ce s-a desfășurat în două muzee, cu o vizionare de film și o piesă de teatru de păpuși, și invitații au folosit transportul public – o experiență deosebită, dar pentru care am consumat foarte multă energie.

De data aceasta am dorit ca lucrurile să fie mult mai simple și să ne putem concentra mai mult pe ceea ce a însemnat acest eveniment pentru noi și pentru cei dragi nouă – acela de celebra faptul că am devenit cu toții o familie. În special eu am dorit să evit tipul de eveniment unde ești presat de timp, unde acorzi doar atenție doar pe fugă invitaților tăi (pe unii dintre ei reîntâlnindu-i pentru prima oară după mulți ani), și unde nu reușești să percepi importanța acestui moment. Am ales totul din această prismă, de la lista de invitați până la ziua de joi ca zi a nunții.

Bineînțeles că au fost persoane care nu au acceptat ușor alegerea noastră – începând cu părinții mei. Provocarea cea mai mare a fost să rămânem fideli alegerilor noastre în ciuda faptului că nu am putut avea alături de noi toate persoanele care și-ar fi dorit acest lucru. Deea și Flo de la Family Studio au făcut o treabă grozavă însă în a imortaliza ziua noastră în imagini pe care am putut apoi să le împărtășim tuturor.

Din punct de vedere al organizării, o nuntă în timpul săptămânii îți asigură aproape 100% disponibilitatea oricărui prestator (și uneori tarife mai reduse).

Cu o lista de invitați atât de restrânsă, am avut mai mult timp să ne concentrăm pe detalii și să subliniem astfel caracterul intim al evenimentului. Am evitat lucrurile generice și am căutat pe cât posibil să îmi pun amprenta pe fiecare lucru pe care l-am folosit – de la seturile de masă până la buchetul de flori (unul dintre ele). Astfel de lucruri nu ar fi fost posibile dacă am fi avut o nuntă mai mare.

L&A-060 L&A-064 L&A-065

Partea preferată din organizarea nunții?

Să găsesc persoane atât de minunate ca Deea și Flo de la Family Studio, Mihaela de la Bistro Ma Cocotte, sau Alexandra Giurgiu care s-a ocupat de machiaj. Am apreciat disponibilitatea și profesionalismul lor – faptul că a fost o nuntă restrânsă nu a contat pentru ei, dimpotrivă, au făcut totul pentru ca serviciile lor să se adapteze dorințelor noastre.

De asemenea, mi-a plăcut să bricolez micile mele decorațiuni. Construcția arcadei a fost bineînțeles punctul culminant – părinții mei m-au ajutat să o ridicăm cu o seară înainte de nuntă (nu puteam să o transportăm din Belgia, duh). Mama mea nu înțelegea foarte bine de ce vroiam să folosesc perdelele ei vechi și abia am oprit-o din a nu cumpăra unele noi. Florile le-am cumpărat dimineața de la piață. Deea de la Family Studio a fost cea care a găsit timpul să decoreze arcada în dimineața nunții. Întregul proiect simbolizează pentru mine întreaga idee din spatele nunții: un proiect simplu, frumos, fără mult tam-tam și care să reunească persoanele dragi mie.

L&A-072 L&A-074fotograf-nunta-profesionist-brasov-bucuresti-132

L&A-082

Care este amintirea cea mai puternică din ziua nunții?

Ieșirea din biserică, înconjurați de zâmbete și flori! Și apoi să ne regăsim la baza Turnului Alb, locul unde soțul meu m-a cerut în căsătorie, în versuri, pentru pozele noastre de cuplu. Partea amuzantă era că am stat la rând până ce un alt cuplu a terminat ședința lor. Însă eu cred că doar noi ne căsătorisem în acea zi.

Când te gândești în urmă și iți amintești de nunta ta, ce se distinge ca fiind reprezentativ?

Totul a fost atât de simplu și relaxat, dar totuși romantic. Am simțit că într-adevăr două familii au devenit una. Eu și soțul meu am petrecut întreaga zi împreună, bucurându-ne și celebrând mariajul nostru alături de persoanele ce țin cel mai mult la noi.

A fost o zi minunată în care nu am avut nimic altceva de făcut decât să ne căsătorim și să sărbătorim.

Ce ai vrea să transmiți viitoarelor mirese din experiența ta?

Nu există un singur mod corect de a te căsători. Ceea ce contează cel mai mult este să faceți alegerea cu care tu și viitorul tău soț vă simțiți cel mai confortabil și care corespunde personalităților voastre.

L&A-094  L&A-106 L&A-108 L&A-112 L&A-122 L&A-136 L&A-144 L&A-145 L&A-146 L&A-149 L&A-152 L&A-154 L&A-157 L&A-160

 

♥♥♥
Fotografie : Family Studio Photography
Rochia: YolanCris
Accesorii: Ivy&Pearl
Machiaj: Alexandra Giurgiu
Locații: Chambers&Charm & Bistro Ma Cocotte

Comentarii - Un Comentariu

  1. Frumos blog, bine editat si helpfull.

Lasă un comentariu